Voortgezette opleiding bewegen en voeding tijdens en na kanker

Afgeronde opleiding
Bewegen en voeding tijdens en na kanker
Online opleiding – zaterdag 26 november 09.30 – afsluiten rond 12.30 u

De opbrengst van deze opleiding gaat integraal naar UZA-foundation vzw (*).

De opleiding bewegen en voeding tijdens en na kanker van 26/11/2022 is een groot succes!

Hierdoor kan runningtherapie.be opleidingen 1.000 € schenken aan het goede doel de UZA-Foundation vzw (wens van Jan Ledegen, jarenlang drijvende kracht, bestuurslid en hoofdtrainer van ACHL – Herenthoutse Atletiekclub ).

Runningtherapie opleiding biedt je competenties om als zorgverlener, (sport)coach o.a. in te zetten op preventie en motivationeel coachen om personen gemotiveerd en blijvend te laten bewegen (sporten).

De  inhoud van de voortgezette opleiding bewegen en voeding tijdens en na kanker.

Mensen met kanker begeleiden rond beweging en voeding vraagt maatwerk. 
Theoriedeel met aansluitend uitwerking van 1 casus. 
Doelgroep
(Sport)artsen, kine, sport- en (onco)psychologen, sport- en (onco)diëtisten, (onco)coachen, psychomotorische therapeuten, runningtherapeuten, personal trainers, elke gezondheidsprofessional die affiniteit heeft met of meer wenst te weten over begeleiding en advies met betrekking tot bewegen en voeding tijdens en na kanker. (Iedereen die hierover meer wenst te weten en UZA-foundation wenst te steunen.)

 Na het volgen van deze opleiding zal u
Inzichten hebben in het omgaan met bewegen en voeding bij (ex)kankerpatiënten. Aangepaste beweegplannen en oplossingsgerichte voedingsadviezen kunnen aanreiken voor een betere levenskwaliteit. Hier multidisciplinair kunnen rond samenwerken.

Docenten
Ria Vanderstraeten : Ria is SCAS gecertificeerd sport- en oncodiëtiste. 
Ria is bestuurslid Gezond Sporten Vlaanderen, is project manager bij ‘Eet sportief’ en is voorzitter commissie Sportvoeding Vlaamse Beroepsvereniging voor Voedingsdeskundigen en Diëtisten en voorzitter van EFAD.

Rudi Frankinouille: Rudi is Lic. Kinesitherapie, M. Sc. Manuele Therapie, doctoraatsonderzoeker Universiteit Antwerpen. Sportfysioloog UZA-afdeling S.P.O.R.T.S., BAP Universiteit Antwerpen, Expert Hoge Gezondheidsraad, Trainer A triatlon, docent Vlaamse Trainersschool.
Sinds 2016 heeft Rudi samen met zijn vrouw expertise opgebouwd in training/coaching van (ex)-kankerpatiënten i.s.m. met het MOCA (Medisch Oncologisch Centrum Antwerpen-UZA) .
Rudi is zaakvoerder, coach van Atletenbegeleiding.be, www.atletenbegeleiding.be

Duur: 3 uur.
Accreditatie PQK 6 accreditatie punten.
Deelnameprijs 35 €.
Minimum 25 – maximum 50 deelnemers.
Uiterste inschrijfdatum 18-11-2022

De normale inschrijfdatum is verstreken.
Inschrijven via de website niet meer mogelijk! Neem eventueel contact via info@runningtherapie.be.

(*) Het initiatief om de volledige opbrengst te schenken aan UZA-foundation vzw is geïnspireerd op de wens van Jan Ledegen om UZA-foundation immuuntherapie te steunen. Jan was hoofdtrainer van ACHL, afdeling Herenthout. Het UZA Foundation vzw rechtstreeks steunen kan via UZA Foundation | UZA

In memoriam Jan kan je lezen op de site van de Vlaamse Atletiekliga: In memoriam Jan Ledegen